2013. augusztus 30., péntek

Eriksoni kommunikációs és hipnózis tréning




Ericksoni  kommunikációs és hipnózis tréning
A teremető transz
„Minden sikeres emberi kommunikáció hipnózis”
Milton H. Erickson
A tréningen könnyedén megtanulhatják az ericksoni kommunikáció, és módosult tudatállapotokat elősegítő szuggesztív nyelvi minták alapjait. Továbbá elsajátíthatják és begyakorolhatják a hipnotikus kommunikáció alapelveit és legfőbb nyelvi mintáit, valamint azt, hogy milyen nem-verbális háttérben alkalmazhatjuk leghatásosabban a hipnotikus kommunikációt. A hipnózis az emberi kommunikáció egy sajátos formája; egy különleges kapcsolat, amely kialakul két fél - két ember, illetve tudat és tudattalan – között. A hipnotikus transzot átélő személy tudatállapotának módosulását tapasztalhatja meg; e megváltozott tudatállapotban észlelése, figyelme, érzetei, és gondolkodása egyaránt megváltoznak. A módosult tudatállapotokat évezredek óta használja az emberiség gyógyításra, különleges, transzcendens élmények megszerzésére, változások előidézésére.
A hipnózis terápiás alkalmazása kizárólag szakemberek feladata lehet. A hipnózis - nem a pszichoterápia részeként - azonban a betegek gyógyításán túl, az egészségeseket is szolgálhatja, és alkalmas arra, hogy kívánt változásokat segítsen elő, legyen szó akár egészségről, kapcsolatokról, munkáról, kisebb-nagyobb személyes problémákról.
A tréning-sorozaton az ericksoni hipnózis módszeréről lehet ismereteket szerezni, és tanulni.
Milton Erickson elképzelése szerint a hipnotizőr és a kliens együttműködésének, közös munkájának az eredménye, hogy a kliens transzállapotban, élményei megváltozását tapasztalhatja. Jellegzetesen „ericksoni” a transzhoz vezető út (transzindukció) és magának a transznak az alkalmazása is.
A tréning résztvevői megismerkednek a hipnózis ericksoni stílusával, eszközeivel, bemutatókat, videó felvételeket néznek meg, és gyakorlatokon keresztül, - saját élményt szerezve - sajátítják el az egyes transzindukciós módszereket, és a transz alkalmazási lehetőségeit.
A tréning elvégzésével, a tanult eszközök alkalmazásával, képesek lesznek személyes változásokat létrehozni saját magukban, és más személyekben, valamint képesek lesznek a hipnózis kommunikációs mintáit az élet különböző területein alkalmazni, akár formális transzindukció nélkül is.
Kiknek ajánlott, vagy használható ez a tréning?
Segítő foglalkozású embereknek, tanároknak, orvosoknak, pszichológusoknak, terapeutáknak, akik gyerekekkel, betegekkel vagy idős emberekkel foglalkoznak, továbbá azoknak, akik önismereti tanfolyamot vagy tréninget tartanak, de azoknak is hasznos és szórakoztató, akik egyszerűen szeretnének jobban kommunikálni a körülöttük levő emberekkel, munkatársaikkal vagy éppen saját magukkal – vagy esetleg egyszerűen érdekli őket a nyelv, a kommunikáció természete a gyakorlatban.
Ízelítő a tréning anyagából:



milton modell, meta modell, belső konfliktus feloldása, horgonyzás, önértékelés növelése, progresszív relaxáció, stressz csökkentő transz, személyes élettörténet átírása idővonal segítségével, önértékelés növelése, új viselkedés generátor, NLP technikák

A tréning-sorozat időtartama kb. 150 óra, és havonta egy hétvégét vesz igénybe.
Jelentkezési feltételek: - érettségi
                                     - pszichológiai alapok ( Ennek hiányában biztosítunk felzárkóztató   
                                       csoportot!)
 Kizáró ok, ha pszichiátriai kezelés alatt áll valaki, vagy mentális betegségben szenved!
 
Fizetési ütemezés:
- Regisztrációs díj: 10.000.-ft
- beiratkozáskor: 1. félév
- 2. félév első előadása
- Vizsgadíj ( aki szeretne IHA oklevelet):
Jelentkezési szándék elküldése után küldjük a további információkat!
   Kentaur Pszicho Műhely
Jelentkezés:  kentaurpszicho@gmail.com


A képzés az IHA (International Hypnosis Association) által elfogadott és jóváhagyott. A sikeres vizsgázók az IHA „Certified Hypnotist” illetve „Certified Hypnotherapist” oklevelét kapják.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00171-2011.
 
A tréning vezetője: Nagy Lajos – pszichológus,  IHA regionális koordinátor
                                                          tel.: 0620/3517347

Asszisztensek: 

 - Mészárosné Dornai Katalin- Kvantum pszichológiai életvezetési tanácsadó, Pszichopedagógiai konzulens
tel.:
0630/5102808

- Tóthné Bocsi Szilvia - Kvantum pszichológiai életvezetési tanácsadó, 
                                                                Családállító, Asztrológus
                                                                tel.: 0630/8510853

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése